Følg med på min vægttabsrejse

  • Jeg har igen i dag eksperimenteret lidt i kkkenet og
  • Skyr toppet med hjemmelavet granola og rabarber  Opskriften p
  •  RABARBERKAGE  S har jeg fet lagt opskriften p
  • Dagens aftensmad blev i dag en WOK ret med tigerrejer
  • Min morgenmad i dag bestod af en omelet med skinke
  • Har eksperimenteret lidt i kkkenet i dag og det er
Bagværk Frokost Sundere alternativer

Grove koldhævede spinatboller

18. november 2017

Lune hjemmebagte boller smager altså virkelig godt og med en smule smør på, ja så er det jo bare helt perfekt. Disse lækre boller er fyldt med blandt andet spinat, solsikkekerner samt en god portion groft mel, så mætter de lige lidt mere. Derudover er de koldhævede, hvilket jeg foretrækker. Både fordi det er dejlig nemt, men også fordi jeg synes koldhævede boller har en lækker struktur og bid.

Denne opskrift kan også sagtens bruges som sandwichbrød/boller, I kan forme dem ligesom I ønsker. Så hvis I er interesseret så kommer opskriften lige her.

14-16 stk

Ingredienser

20g gær

7 dl lunken vand

100g solsikke kerner

200g optøet spinat

1 tsk. Salt

4 spsk. creme fraise

400g hvedemel

300g groft mel

 

Fremgangsmåde

  1. I en skål kommes vand i og gæren røres ud i vandet.
  2. Creme fraise, salt, solsikkerkerner tilsættes og væden fra spinaten fjernes og spinaten tilføjes ligeså til skålen.
  3. Til at starte med tilføjes alt den grove mel og dejen køres igennem på en køkkenmaskine.
  4. Lidt af gangen tilføjes hvedemel indtil den ønsket konsistens. Dejen skal være en blanding mellem en rigtig blød dej og havregrød. Den skal altså ikke være flydende, men heller ikke helt fast.
  5. Når dejen har den ønsket konsistens, skal den køres på køkkenmaskinen 7-8 minutter.
  6. Stil skålen på køl natten over i en oliesmurt beholder.
  7. Den næste dag formes bollerne og lægges på et stykke bagepapir på en bageplade. Bollerne bages ved 220 grader i 15-17 minutter.

  • Svar
    Lisbeth
    21. maj 2018 den 18:24

    Kan man bruge frisk spinat i stedet?

Skriv svar