Følg med på min vægttabsrejse

  • Sidste r lavede jeg ofte bagt grd s havde jeg
  • Min aftensmad bliver i dag flskestegssandwich da der er en
  • Cordon Bleu For efterhnden nogle uger siden lavede jeg denne
  • Min frokost i dag ligner meget godt det p billedet
  • LILLE SERVICEMEDDELELSE  Er I interesseret i at flge med
  • Jeg fik her til aften denne tegning tilsendt af min
Dessert Sundere alternativer

Rabarber lagkage uden tilsat sukker og uden gluten

10. august 2018

En lækker lagkage med en bund lavet på gryn og mandler, et lag rabarberpuré, en vaniljemousse og som det sidste lag en lækker cremet rabarbermousse. Det er første gang jeg prøver at lave en slags sundere lagkage, som er både glutenfri og sukkerfri og tilmed fedtreduceret, men det lykkedes og I skal da ikke snydes for opskriften.

Så skal I snart holde fødselsdag eller bare har lyst til at forkæle venner og familie med en lækker sommerdessert, og hvis I tilmed har haven fyldt med rabarber, så skulle I prøve denne opskrift. Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, ellers skal den på køl nogle timer så den når at sætte sig, før I spiser den.

Eftersom det er en lagkage består kagen en flere forskellige lag. Det tager selvfølgelig lidt tid at lave de forskellige elementer, men så slemt synes jeg heller ikke det er. To af tingene er meget lig hinanden, så det er hurtig overstået og bunden er dejlig nem at bikse sammen, da alle ingredienser ‘bare’ skal i en blender, i en form og derefter i ovnen.

Så I må endelig ikke være bange for at give jer i kast med lagkagen, det er meget nemmere end det lyder og ser ud 😁

OPSKRIFT 6-8 Pers.

Ingredienser

Rabarberpure

200g friske rabarber

1 tsk. vaniljepulver

3 stk. dadler

1 spsk. vand

 

Bund

100g mandler

60g havregryn (evt. glutenfri)

5 stk. dadler

1 tsk. bagepulver

40g kokosolie

1 spsk. ‘sukker’ (EASIS multisød eller sukrin gold)

 

Vaniljemousse

125ml cremefine 19%

100g creme fraise 5%

1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

1 spsk. florsød fra EASIS

2 stk. husblas

 

Rabarbermousse

125ml cremefine 19%

100g creme fraise 5%

120g rabarberpure

1 spsk. florsød fra EASIS

2 stk. husblas

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en rabarberpure, da den skal køle helt af før I bruger den. Skær rabarberne i tern og kom dem i en gryde med de resterende ingredienser. Lad rabarberne simre 25 minutter, lad dem køle lidt af, blend med en stavblender, lad det køle helt af og smag til med sødemiddel.
  2. Efterfølgende skal bunden laves da den skal køles af, før I begynder at samle lagkagen. Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og blend til en lind masse. Beklæd en 16 cm springform med bagepapir og smør med lidt olie. Fordel massen i bunden af springformen og bag den i en 180 grader forvarm ovn i 12 minutter.
  3. Lad den efterfølgende køle helt af. Når bunden er blevet kold, skal I smøre et godt lag rabarberpure (ca. 80g) på bunden og stiller den på køl.
  4. Nu skal I til vaniljemoussen. Kom husblad i kold vand i 10 minutter. Bland creme fraise sammen med kornene fra vaniljestangen og pisk cremefine til skum sammen med florsød. Bland den pisket cremefine sammen med creme fraise-massen og smag til med lidt sødemiddel.
  5. Mas vandet ud af husblassen og smelt det i en gryde ved lav varme. Kom et par skefulde af flødemassen i den smeltet husblas og vend efterfølgende husblassen i den resterende fløde. Det skal gå ret hurtigt så husblassen ikke begynder at stivne. Hæld massen i springformen (på nær 2 spsk.) og stil den på frost 20 minutters tid.
  6. Efter 10 minutter skal I i gang med rabarbermoussen. Kom husblad i kold vand i 10 minutter. Bland creme fraise sammen med rabarberpuré og pisk cremefine til skum sammen med florsød. Bland den pisket cremefine sammen med rabarberpure-massen og smag til med lidt sødemiddel.
  7. Klem vandet ud af husblassen og smelt det i en gryde ved lav varme. Kom et par skefulde af flødemassen i den smeltet husblassen og vend efterfølgende husblassen i den resterende fløde. Det skal gå ret hurtigt så husblassen ikke begynder at stivne. Kom rabarbermoussen over vaniljemoussen (på nær 2 spsk.) og stil den på frost 20-25 minutter.
  8. Når kagen har sat sig skal den bare pyntes, hvis I har lyst til det, og så skal den nydes.

Pynt

Da jeg var i gang med at lave rabarberpureén, gemte jeg 6-8 rabarberstænger på ca.  5 cm. Dem kom jeg i et fad med lidt vanilje og ‘sukker’, kom fadet i ovnen i 15 minutter og lod dem køle af. De bagte stænger brugte jeg til at pynte kagen med sammen med de 2 spsk. af henholdsvis vanilje- og rabarbermoussen. Men I kan jo gøre som I lyster, den behøver ikke blive pyntet, jeg gjorde det mest for billedets skyld.

    Skriv svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.